Nieuws

Aantal nieuwsberichten: 3
"Brussels Wild ”. Zaterdag 3 maart 2018 om 20u - 15/02/2018

Wanneer de Brusselse filmmaker Bernard Crutzen op een avond met de fiets naar huis rijdt, komt hij oog in oog te staan met een vos. Die kijkt hem aan met een brutale blik en lijkt te zeggen : “Wat doe jij hier?” Bernard Crutzen wil de vraag terugkaatsen : “En jij, wat doe jij hier in Brussel? Is de stad wel iets voor jou?”. Dezelfde vraag gaat ook op voor de slechtvalken, de padden in de fonteinen, de ringslangen, de kevers en de halsbandparkieten in het Elisabethpark van Koekelberg. Een stadsbewoner bekijkt deze ‘wilde dieren’ met een gemengd gevoel van fascinatie en wantrouwen. De film onderzoekt dit samenleven tussen mens en (wild) dier en stelt de vraag op welke afstand we van elkaar willen of moeten leven.

(2014), 52 min

 

 

 

 

 
 
 
KAR ELIZA - 05/01/2018

Ken jij Kar Eliza al? Dat rode autootje met die vogel erop?

Wel, er zijn er zo twee. Eén rondtrekkend podium en één rondtrekkend cafeetje. In het voorjaar van 2018 zal je ze her en der zien opduiken: op een trottoir, de speelplaats van je kinderen, op de lokale markt of bij de speeltuin.

Eerst rijden we een tijdje rond met het cafeetje. Lichtjes aan, waterkoker bij de hand, frigo gevuld. We hebben zin om je te leren kennen, om te babbelen, om te horen wat je bezighoudt. Misschien heb jij wel zin om ook eens thee te zetten, soep te maken, rond te rijden.

 

Dit is een *TEST* BEN JIJ EEN ECHTE JOURNALIST? Beantwoord de volgende vragen met JA of NEE. - 05/01/2018

Ken jij het lievelingseten van je buurmeisje?

Wist je dat er een nieuwe school komt in Koekelberg?

Vind je dat er het in het journaal altijd zo negatief gesproken wordt over je wijk?

Ken je de tram-, bus- en metrolijnen met eindhalte Simonis uit je hoofd?

Weet je waar de nieuwste dojo van Koekelberg zich bevindt?

Heb je zin om soms eens kritisch uit de hoek te komen?