Vakantie & vrije tijd

Vakantie en vrije tijd

Kinderen kunnen in de Platoo terecht in de verschillende creatieve en sportieve ateliers tijdens de schoolvakanties. De Platoo kiest daarbij resoluut voor een kwalitatief aanbod waarbij de ongebreidelde fantasie van de kinderen aangesproken wordt.

De cursussen voor kinderen vinden plaats in de herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Deze cursussen worden georganiseerd door en vinden plaats in De Kroon, De Zeyp en de Platoo.

Leeskriebels
12.1.2017 - 21.12.2017
Op donderdag na schooltijd zal Lamia Khan, met de steun van het Willemsfonds Koekelberg, leuke talige activiteiten voor leerlingen uit haar hoed toveren. Wij willen jongeren die school lopen in het Brussels Nederlandstalig onderwijs taalvaardiger maken.
Creatieve kindercursus: *KOKEN EN DELEN*
2.1.2018 - 5.1.2018
Vast en zeker stonden de eindejaarsfeesten voor velen weer gelijk aan lekker (en vooral véél) eten. Maar wat met de mensen voor wie dat niet zo evident is? Deze week koken we gezonde en lekkere gerechten om ze erna uit te (laten) delen aan wie minder heeft dan wij. We werken samen met het Klein Kasteeltje en met Poverello en laten ons begeleiden om het eten op een fijne manier bij de juiste mensen
Leeskriebels
11.1.2018 - 28.6.2018
Leer op een speelse manier lezen, schrijven, toneel spelen, zingen, babbelen in het Nederlands. Lamia Khan zorgt voor fijne boeken en liedjes, jullie voor de lachende gezichtjes!
Vegetarisch koken voor kinderen
24.1.2018 - 23.5.2018
Vind je kind het ook zo leuk je te helpen bij het koken? Maar is hij of zij niet zo enthousiast over groenten? Niet na dit jaar! Op een speelse en vooral lekkere manier leert je kind creatief en gezond koken.
Leeskriebeltjes Frans
3.2.2018 - 26.5.2018
Op een speelse manier komt je kind in aanraking met Frans. Op het einde van het schooljaar kan hij zelf groenten, fruit of een rond brood bestellen.
Creatieve kindercursus: *MOORD*: INSCHRIJVING START 15 DECEMBER 2017
12.2.2018 - 16.2.2018
Ken je het gezelschapsspel Cluedo? Deze week spelen we dat in het echt! De hele week lang staat in het teken van onopgeloste misdaden, van speurneuzen, geheime schuilplaatsen en valse tips. Gebeurde de moord achter de Sint Goedele kathedraal of in het stadion van Anderlecht? We kammen de stad uit en maken de rechercheur in je wakker. Samen lossen we deze zaak moedig op.
Waarom oh waarom? Filosofie voor kinderen
4.3.2018 - 3.6.2018
Sokrates wist het al, we kunnen niet alles weten. Maar het leven is zo veel leuker als je dat toch probeert. Alles begint met het stellen van de juiste vragen. Zoals Hoe komt het toch dat ik altijd gelijk heb? Of serieus: Waarom zegt men dat in een democratie het volk aan de macht is als we de bazen van het land op een paar handen kunnen tellen? Waarom voel ik me vandaag minder gelukkig dan gister
Creatieve kindercursus: *Tinguely meets Calder*: INSCHRIJVING START 15 DECEMBER 2017
9.4.2018 - 13.4.2018
Jean Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moet anders, alles moet in beweging. Ook Calder kende die bewegingsdrang. Hij werd bekend met zijn mobiles’, die schijnbaar aan de wetten van de zwaartekracht ontsnapten. Deze stage staat in het teken van de altijd beweeglijke, maar ongebreidelde uitvindersverbeelding. Niet voor stilzitters, wel voor
Omnisportkamp aan zee te Bredene

20.8.2018 - 24.8.2018

Ben je tussen 6 en 15 jaar en hou je van sport en spel aan zee? Dan is dit de gelegenheid om samen met je vrienden en andere leeftijdsgenoten vijf avontuurlijke dagen met overnachting door te brengen aan zee. Want het programma liegt er niet om.
Hoe ziet het programma eruit?

- Uitstap naar Center Parcs: waterpretpark
- Daguitstap: Plopsaland De Panne
- Spelenderwijs Engels leren via liedjes