Vakantie & vrije tijd

Vakantie en vrije tijd

Kinderen kunnen in de Platoo terecht in de verschillende creatieve en sportieve ateliers tijdens de schoolvakanties. De Platoo kiest daarbij resoluut voor een kwalitatief aanbod waarbij de ongebreidelde fantasie van de kinderen aangesproken wordt.

De cursussen voor kinderen vinden plaats in de herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Deze cursussen worden georganiseerd door en vinden plaats in De Kroon, De Zeyp en de Platoo.

Leeskriebels
18.1.2018 - 28.6.2018
Leer op een speelse manier lezen, schrijven, toneel spelen, zingen, babbelen in het Nederlands. Lamia Khan zorgt voor fijne boeken en liedjes, jullie voor de lachende gezichtjes!
Vegetarisch koken voor kinderen

24.1.2018 - 23.5.2018

Vind je kind het ook zo leuk je te helpen bij het koken? Maar is hij of zij niet zo enthousiast over groenten? Niet na dit jaar! Op een speelse en vooral lekkere manier leert je kind creatief en gezond koken.

Waarom oh waarom? Filosofie voor kinderen

11.3.2018 - 29.4.2018

Sokrates wist het al, we kunnen niet alles weten. Maar het leven is zo veel leuker als je dat toch probeert. Alles begint met het stellen van de juiste vragen. Zoals Hoe komt het toch dat ik altijd gelijk heb? Of serieus: Waarom zegt men dat in een democratie het volk aan de macht is als we de bazen van het land op een paar handen kunnen tellen?

Creatieve kindercursus: *Tinguely meets Calder*
9.4.2018 - 13.4.2018
Jean Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moet anders, alles moet in beweging. Ook Calder kende die bewegingsdrang. Hij werd bekend met zijn mobiles’, die schijnbaar aan de wetten van de zwaartekracht ontsnapten. Deze stage staat in het teken van de altijd beweeglijke, maar ongebreidelde uitvindersverbeelding. Niet voor stilzitters, wel voor
DIGITAL STORYTELLING
9.4.2018 - 11.4.2018
Tijdens deze driedaagse breng je je eigen leefwereld in beeld. Hoe zie jij de wereld? Hoe zie je Brussel? Je gaat aan de slag met foto's, film en animaties. Je experimenteert met verschillende technieken zoals filmen en monteren, met stopmotion, greenscreen...
Leeskriebeltjes Frans
21.4.2018 - 26.5.2018
Op een speelse manier komt je kind in aanraking met Frans. Op het einde van het schooljaar kan hij zelf groenten, fruit of een rond brood bestellen.
Omnisportkamp aan zee te Bredene

20.8.2018 - 24.8.2018

Ben je tussen 6 en 15 jaar en hou je van sport en spel aan zee? Dan is dit de gelegenheid om samen met je vrienden en andere leeftijdsgenoten vijf avontuurlijke dagen met overnachting door te brengen aan zee. Want het programma liegt er niet om.
Hoe ziet het programma eruit?

- Uitstap naar Center Parcs: waterpretpark
- Daguitstap: Plopsaland De Panne
- Spelenderwijs Engels leren via liedjes

creatieve kindercursus: Buiten Spelen

27.8.2018 - 31.8.2018

Bijna weer naar school, maar niet getreurd want de allerlaatste week van deze lange vakantie gaan we het er nog eens goed van nemen Dit is je laatste kans om volop te genieten van de warme zonnestralen op je gezicht bij een fietstochtje langs het kanaal, dat laatste bommetje van de springplank in het openluchtzwembad, een groots kamp in het bos, of die laatste sprint op de atletiekpiste.