Over De Platoo

Gemeenschapscentrum De Platoo is gelegen aan de rand van het Elisabethpark in een mooi gerenoveerd herenhuis. De Platoo is een instelling van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Net als de 21 andere gemeenschapscentra in het Brusselse werkt De Platoo als Nederlandstalige organisatie aan een uitgebreide opdracht. De Platoo is uitermate geschikt voor vergaderingen, lezingen en feestjes. Binnenshuis organiseren wij cursussen, concertjes en andere kleinschalige projecten. De grotere activiteiten spelen zich voornamelijk af in en rond het Elisabethpark en andere leuke plekken in de ruimere omgeving. Met een open blik op Brussel in al zijn diversiteit.

Communicatie, informatie en dienstverlening

  • U vindt in het gemeenschapscentrum een pak informatie over het sociale en culturele leven in Koekelberg en in de Brusselse agglomeratie.
  • Onze infotheek biedt u een ruim aanbod aan brochures van lokale socio-culturele initiatieven.
  • Per mail, per telefoon of per sympathiek bezoek met een kop koffie erbij kan u bij ons terecht met al uw vragen!
  • Vijf keer per jaar lopen de drukpersen warm voor het krantje 'Leven in Koekelberg' dat gratis in alle Nederlandstalige brievenbussen wordt gedropt. Wij houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Koekelberg.

Culturele participatie, animatie en spreiding

De specialiteit van De Platoo situeert zich op muzikaal vlak. Muziek is voor ons een medium om mensen dichter bij elkaar te brengen, om samen van cultuur te genieten. Activiteiten als caféconcerten en het stadsfestival Plazey typeren dan ook ons centrum.

Educatie en permanente vorming

Onder het motto "hoe slimmer, hoe beter" organiseert De Platoo samen met de andere gemeenschapscentra in Noord-West Brussel praktische, leuke en originele cursussen, voornamelijk rond gezonde voeding en cursussen gericht naar kinderen. 

Gemeenschapsvorming

  • Verenigingen kunnen rekenen op een aparte dienstverlening. Wil je graag starten met een vereniging, maar weet je niet hoe, wat, waar, enz. Spring dan eens binnen en wij helpen je met veel plezier verder.
  • Bent u op zoek naar begeleiding bij programmeren, fotokopieën, opmaak van uitnodigingen, mailings, enzovoort? Het is geen probleem!
  • De Platoo is een ontmoetingsplaats. Wij zijn dan ook steeds op zoek naar creatieve mensen uit de buurt. Heb je een idee dat ambiance in de keet van Koekelberg brengt, laat het ons weten en we helpen je verder!