De Platoo

De Platoo is het gemeenschapscentrum van Koekelberg. Je kan ons op drie plekken vinden: in een gerenoveerd herenhuis aan de Pantheonlaan, in het Elizabethpark om en rond de kiosk en in vrijetijdspunt Comenius, in de autovrije Dapperenstraat.

Aan de Pantheonlaan kan je terecht voor cursussen, lezingen en kleine ontmoetingen. Nadia Filali verwelkomt je er in haar naaiatelier en op vrijdagmiddag bieden we een warme maaltijd aan, recht vanuit de buurtkeuken, voor 4 EUR.

De werking in het Elizabethpark vindt grotendeels in de zomer plaats, met als apotheose het jaarlijkse Plazeyfestival.

Tot slot is er nog het vrijetijdspunt Comenius. Daar kan je terecht voor een sportzaal, de Nederlandstalige bib én voor ons. We bieden een fijne mix van cursussen, concertjes, theatervoorstellingen en film.

De Platoo is een instelling van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en maakt deel uit van N22.

COMMUNICATIE, INFORMATIE EN DIENSTVERLENING

• Je vindt in het gemeenschapscentrum een pak informatie over het sociale en culturele leven in Koekelberg en de rest van het Gewest.
• Per mail, per telefoon of per sympathiek bezoek met een kop koffie erbij kan je bij ons terecht met al uw vragen!
• Wil je je kind inschrijven in het Nederlandstalig onderwijs, maar weet je niet goed waar te beginnen? Collega Tahir maakt graag tijd voor je.
• Ken je Paspartoe al? Een spaarkaart waarmee je tal van voordelen in je schoot geworpen krijgt? Jawel, ook hiervoor kan je bij ons terecht.

CULTURELE PARTICIPATIE

• In onze zaal in vrijetijdspunt Comenius kunnen alle kinderen die in Koekelberg naar school gaan jaarlijks terecht voor film, theater of voorleesmoment.
• Documentaires, theater- of dansvoorstellingen of kleine concerten bij jou in de buurt? Zeker. Houd ons programma in de gaten en blijf op de hoogte.
• Speel je muziek, theater, dans je of heb je een geweldig idee? Je kan al-tijd bij ons terecht met elk van je ideeën. Wij proberen ze te ondersteunen en waar te maken.

EDUCATIE EN PERMANENTE VORMING

Onder het motto "hoe slimmer, hoe beter" organiseert De Platoo samen met de andere gemeenschapscentra in Noord-West Brussel praktische, leuke en originele cursussen, voornamelijk rond gezondheid, mobiliteit en ecologie. Daarnaast bieden wij elke 'kleine vakantie' creatieve cursussen voor kinderen aan.

Ook Lethas heeft in De Platoo een vaste stek, dus ben je geïnteresseerd in lessen Nederlands, dan kan je bij ons terecht.