Plazey

PLAZEY veranderde de voorbije jaren al vaak van gezicht: terwijl het festival in 1992 begon als een bescheiden muziekfeest voor de omwonenden van het Elizabethpark, groeide het door de jaren heen uit tot een professioneel muziekfestival. Een verscheiden maar besliste muziekprogrammering en daarnaast veel aandacht voor het gezelligheidsaspect trok de aandacht van vele Brusselaars en zorgde voor een doorgedreven verankering in het lokale én grootstedelijke gemeenschapsleven. Dat het festival steeds mee gerealiseerd werd door meer dan honderd vrijwilligers, is daar dan ook niet vreemd aan.

In 2013 veranderde het festival van koers. Niet langer een groot podium met grote Vlaamse vedetten, maar een houten cafeetje met daar rond een podium, een moestuin, een kippenhok. Het geheel groeide uit tot Bar Eliza, de zomerse ontmoetingsplek voor Noord-West Brussel.

In 2023 kiest Plazey voor radicale toegankelijkheid. In een driejarig traject wil Plazey inspanningen doen om inclusie te verhogen en participatief werken te versterken, zowel in de dagelijkse werking als in het aanbod.

Heb je zin om mee na te denken? Mee het programma vorm te geven? info@plazey.be