Plazey

PLAZEY veranderde de voorbije jaren al vaak van gezicht: terwijl het festival in 1992 begon als een bescheiden muziekfeest voor de omwonenden van het Elizabethpark, groeide het door de jaren heen uit tot een professioneel muziekfestival. Een verscheiden maar besliste muziekprogrammering en daarnaast veel aandacht voor het gezelligheidsaspect trok de aandacht van vele Brusselaars en zorgde voor een doorgedreven verankering in het lokale én grootstedelijke gemeenschapsleven. Dat het festival steeds mee gerealiseerd werd door meer dan honderd vrijwilligers, is daar dan ook niet vreemd aan.

In 2013 veranderde het festival van koers. Niet langer een groot podium met grote Vlaamse vedetten, maar een houten cafeetje met daar rond een podium, een moestuin, een kippenhok. Het geheel groeide uit tot Bar Eliza, de zomerse ontmoetingsplek voor Noord-West Brussel.

In 2019 gaat Bar Eliza voor een laatste keer open. Van 28 juni tot en met 25 augustus kan je elke dag (behalve maandag en dinsdag) van 11u tot 22u terecht in het Elizabethpark voor een koffie, een frisse hap, een kinderatelier, een concert. De bar wordt open gehouden door Great vzw, de activiteiten om en rond kiosk en paviljoen liggen in handen van De Platoo, De Zeyp en Buren van Eliza. Op 30/31 augustus en 1 september sluiten we vier prachtige jaren af met een prettig stadsfestival PLAZEY.

Heb je zin om mee na te denken? Mee het programma vorm te geven? Een rondje te tappen of een feestje te organiseren? info@plazey.be of info@bareliza.be